Обсъждат се промени в Югозападната трета лига

Първенството в Югозападната трета лига ще започне на 7 август. Жребият за новия сезон ще се изтегли на 23 юли. На отборите ще се подарят по 10 мачови топки „Пума”, стана ясно във футболните среди. В същото време се обсъждат и някои промени в ЮЗ трета лига:

  1. „Септември” и „Хебър” правят втори отбори и влизат административно.
  2. „Витоша” (Бистрица) ще участва в Югозападната трета лига
  3. Отборите ще бъдат увеличени на 20, като по наредба на БФС може да се стигне до 22 отбора.
  4. Ще се играе само на официални терени, няма да се играе на изкуствени. „Септември” ще играят на Драгалевци или Герман. „Хебър 2” на централния има стадион или Брацигово.
  5. Финансовите параметри за таксите не се променят.
  6. Ще влезе ново правило, с което ще отпаднат чужденците. Правилото ще гласи, че може да се картотекират футболисти, които между 12 и 21-год. възраст са били 2 пълни сезона в български отбор.
  7. Обсъжда се правило за задължително налагане на трима футболисти под 23-годишна възраст с пълни 90 минути.
  8. Обсъжда се да отпадне правилото, което ограничава футболист да вземе участие в първия и втория отбор в рамките на 72 часа.
  9. Обсъжда се вариант за 4 изпадащи отбора.
  10. Вторите отбори могат да използват само футболисти в юношеска възраст. Футболисти над тази възраст могат да се използват само в отбора, където са картотекирани, включително и във вторите отбори.

В петък трябва да стане ясно дали ще има изпадащи във Втора лига, каква ще е програмата за новия сезон, както и кога ще се проведе мачът за Суперкупата на България.

Ташко СУЛЬОТОВ