Общината награди успешни педагози и ученици в Бобов дол

  • Учители на годината са Иво Герасимов, Георги Захариев, Десислава Александрова, Даниела Виячка и Наташа Ильова

  • Признание получиха отличниците Йорданка Пашова, Божидара Красимирова и Георги Тодоров

Учители и ученици бяха наградени за постиженията си от общинаБобов дол на 24 май. На тържеството в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност отличияполучиха петима педагози и трима ученика. Отличията – плакети, грамоти и парични награди от по 100 лева, им връчи кметът на общината Елза Величкова.

С приза “Учител на годината“  бяха  удостоени Иво Герасимов – учител по физическо възпитание в СУ “Христо Ботев”, Георги Захариев, който преподава география и икономика в ОУ “Никола Й. Вапцаров”, Десислава Александрова – преподавател по математика и информатика в Професионалната гимназия, Даниела Виячка – учителка в Детска градина  “Дружба”, и Наташа Ильова – учителка в Детска градина “Миньор”.

Наградените ученици са Йорданка Пашова от СУ “Христо Ботев”, Божидара Красимирова – възпитаничка на  ОУ “Никола Й. Вапцаров”, и Георги Тодоров от Професионалната гимназия.

“Учителите са наградени по предложения на колективите, в които работят, за постижения в сферата на образованието и издигане престижа на учебните заведения. Учениците получават награди след решения на педагогическите съвети за отличен успех, участия в извънкласни дейности и също за издигане на престижа на учебните заведения”, съобщи Венета Илиева – главен експерт в отдела за образование и култура на общинската администрация.

В споменатите три училища в Бобов дол учат 440 ученици от 1 до 12 клас.

Юлияна КОЛЧАКОВА