Общинската болница в Дупница остава с временен управител

  • Конкурсната комисия не одобри кандидатите за поста; Д-р Радой Стоянов внесъл само заявление, а бившият зам.-министър Матеев – концепция, приличаща на курсова работа

Общинската болница в Дупница остава с временен шеф, след като на проведения на 4-ти т.м. конкурс не бе избран управител. „Единият от кандидатите – Радой Стоянов, е внесъл само заявление за участие. Не е представил нито диплома, нито програма за управление. Вторият – д-р Матей Матеев, който е бивш зам.-министър на здравеопазването, не бе допуснат до трети етап, тъй като получи много ниска оценка на концепцията си. Той има дипломи за няколко специалности плюс здравен мениджмънт. Концепцията му обаче беше много слаба. Тя приличаше на курсова работа за здравен мениджмънт. Съдържаше празни приказки, пожелателни неща. Там нямаше нищо конкретно, свързано с общинската болница”, обясни зам.-председателят на Общинския съвет и представител на конкурсната комисия Йонко Гергов.

Процедурата по избор на управител е прекратена и предстои насрочване на нов конкурс. „Ако не възникнат проблеми заради новия коронавирус, Общинският съвет ще вземе решение за провеждането на нов конкурс още на следващото заседание, което ще се проведе в средата на ноември”, каза Гергов.

Както е известно, едно от изискванията е кандидатите да представят програма за развитието на MБAЛ „Cв. Ив. Pилcĸи” в Дупница за период от 3 години.

Πpипомняме, че конкурсът се провежда, тъй като прoĸypиcтĸaтa нa MБAЛ „Cв. Ив. Pилcĸи” Mapия Жaйгapoвa подаде оставка. Тя обаче сe aнгажира дa ocтaнe дa yпpaвлявa лeчeбнoтo зaвeдeниe oщe извecтнo вpeмe, като помага на избрания временно за управител д-p Kpyм Бoнeв.

Юлияна КОЛЧАКОВА