Общинският съвет в Перник се събира извънредно заради авариите в ТЕЦ-а

Извънредно ще заседава Общинският съвет в Перник на 9 март заради проблеми с “Топлофикация”. Това бе решено на редовното заседание от представители на всички политически групи в съвета. Предложението е на председателя на групата съветници от ГЕРБ Денислав Захариев.
Съоръженията на местното топлофикационно предприятие често аварират и то оставя абонатите си без парно и топла вода. Напоследък от строя излизат едновременно и трите котела на ТЕЦ “Република”. Перник е най-топлофицираният град у нас по данни на общината. Две трети от населението на града разчитат на централно парно.
Захариев държи на срещата да бъдат поканени областният управител, представител на Комисията за енергийно и водно регулиране, представител на общинската администрация и това е най-добре да бъде кметът, защото този казус касае над 30 000 перничани, директорът на “Топлофикация” и омбудсманът, за да се чуят всички гледни точки и позиции защо перничани постоянно остават на студено и без топла вода, аргументира се Захариев.
Наскоро Диана Ковачева поиска проверка на “Топлофикация – Перник”.
„Перничани трябва да чуят всички гледни точки, да знаят къде са проблемите и има ли възможни решения”, категоричен е Захариев.
В тази връзка в началото на заседанието беше свикан съвет с всички представители на политически групи и постигнат консенсус на 9 март да се проведе извънредна сесия.