Ограничават движението по АМ “Струма” край Старо село

От около 14 часа днес до 14 април движението на всички моторни превозни средства в участъка от 32-ри до 35-ти км на АМ „Струма“, ще се осъществява двупосочно в платното за Кулата, съобщават от АПИ. Ограниченията се въвеждат заради започващото обрушване на скатове. Проблемният участък е на територията на област Перник.

При 32-ри км на АМ „Струма“ трафикът ще се връща в платното за столицата и до 31-ви км ще се осъществява в изпреварващата лента. Ще бъдат затворени аварийната и активната лента за укрепването с анкери и метални мрежи на скатовете в отсечката. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, като спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта – 50 км/ч.

Заради двупосочното движение в платното за Кулата, ще бъде затворена връзката при 33-ти км от село Старо село към София, а за идващите от Кулата ще бъде ограничен изходът от АМ „Струма“ към Старо село на пътните възли при 33-ти и при 35-ти км., като движението ще се пренасочва по обходни маршрути. От атмосферните условия скалният масив от 31-ви до 33-ти км в платното за София е силно нарушен, напукан и изветрял. На места са оформени срутищни зони, които достигат до пътното платно. Разработен е проект за обезопасяването му. Дейностите са възложени на пътноподдържащата фирма.