Огромно признание! Двама състезатели на “МАРЕК 76 ” извикани за определяне на националните отбори.

Дея Милтанова и Симеон Стоичков от СКТМ “МАРЕК 76” получиха поредното огромно признание за таланта си!
Те бяха повикани на лагер и участие в Олимпийския фестивал в Албена, където ще се определят и националните отбори за участие в Балканиадата по тенис на маса. Тя ще се проведе на 23-27 юни в КК “Албена”, като преди това ще бъдат изиграни и няколко
контролни срещи.

Милтанова и Стоичков са и вицешампиони на България при 12-годишните и от тази година влизат в горната възрастова група (15 г.) Поканата се дължи и на показаните добри резултати на провелото се Държавно първенство при 15-годишните, където двамата възпитаници направиха доста добри класирания. Милтанова бе на крачка от медал в индивидуалната надпревара, като се класира в осмицата, и постигна същия резултат при двойки момичета. На смесени двойки заедно със Симеон Стоичков влязоха в 16-те. Стоичков също се класира в осмицата на двойки и в 16-те в индивидуалната надпревара. На Държавното първенство взеха участие още две деца от клуба – Теа Томова и Ванеса Емилова, които се едва 12-годишни и това бе едно предизвикателство за тях. Те успяха да премерят сили с по-големите състезатели, където не липсваха и победи.

“Изключително съм доволен от тази покана, но не съм и изненадан. През годините двамата са неотлъчно сред първите в България и това е съвсем заслужено. Извикани като млади надежди към националния отбор, ще трябва да премерят сили с по-големите от тях състезатели. Радвам се, че всички  деца, които се състезават за “МАРЕК 76 ” са от Дупница,  което прави победите по-сладки. Огромни благодарности за спонсорите на клуба, Община Дупница, кмета на града г-н Чимев, както и всички родители, които ни подкрепят от самото начало на създаването на клуба”, каза пред „Вяра“ президентът на клуба Иван Иванов.

Димитър ИКОНОМОВ