Отборът на „Банско” стартира зимната подготовка с осем нови футболисти

На стадион „Св. Петър“ стартира първият етап от зимната подготовка на „Банско”. Футболистите от мъжкия отбор бяха изведени от треньорския дует Георги Иванов и Ели Маркес. В присъствието на кмета Иван Кадев и председателя на ОбС Димитър Русков играчите на ФК „Банско” отбелязаха началото на новия футболен полусезон със скромна церемония. Общинските ръководители пожелаха на момчетата здраве и успехи и обещаха подкрепа за подготовката им за достойното представяне на клуба, носещ името на Банско.

Новият треньорски дует ще разчита на футболистите Никола Мицански, Милко Георгиев, Мариан Ловков и вратаря Хуго Гумиеро, за последно играли в „Оборище” (Панагюрище). Също така на Костадин Василев – завърнал се от гурбет в Англия, Велин Низамов – играл в отбор от по-долните дивизии в Испания, бразилеца с европейски паспорт Тиаго, Венцислав Маламов – за последно играл в „Беласица”. Последният, присъединил се към отбора, но на пробен период, ще е Уилсън, играл в португалското първенство. От досегашния отбор са освободени Свилен Златанов, Виктор Шишков, Росен Петров, Любослав Златков, Асен Крушовски и вратарят Ивайло Василев.
Задачите на треньори и футболисти са ясно формулирани и безкомпромисни – спасяване на отбора от изпадане от Югозападната трета лига в по долна дивизия и игра за класиране на предни позиции.

Подготовката си футболистите започват на собствен терен в Банско, а след седмица заминават на лагер в Сандански, където имат уговорени 5 контроли преди началото на сезона на 20 февруари.

-На 30 януари срещу U-19 на Хебър Пазарджик;
-На 4 февруари срещу Гранит Владая;
-На 6 февруари срещу Левски Лом;
-На 10 февруари срещу Рилски спортист Самоков;
-На 12 февруари срещу U-19 на Левски София.