Отборът на ФК “Кюстендил” постигна победа в първия си двубой от турнира за Купата на АФЛ

ФК "Кюстендил" (в синьо) елиминира "Армейци" от турнира за АФЛ.

Поредна победа, този път в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, постигна тимът на ФК “Кюстендил”. В първия етап от надпреварата играчите на Николай Николов елиминираха “Армейци” (Кюстендил), които играят в Четвърта футболна лига “Осогово”. Превъзходството на третите в Трета югозападна лига бе доминиращо през почти целия двубой на стадион “Осогово” и успехът с 4:1 бе повече от закономерен.

За победителите на два пъти се разписа Даниел Христов, Пламен Петров-младши и Любослав Александров бяха точни от бялата точка. Почетното попадение за “Армейци” вкара от наказателен удар Мирослав Александров.

В тази среща старши треньорът на ФК “Кюстендил” даде поле на изява на много от юношите на клуба, като очаквано бе дал почивка на много от титулярите в Трета лига. Той не можеше да използва Мартин Михайлов и Мартин Газиев, които изтърпяваха наказание за по една среща. Двата отбора бяха изпратени с аплодисменти на близо 200 зрители, дошли да наблюдават мача.

В следващия кръг на турнира за Купата на АФЛ ФК “Кюстендил” ще срещне “Марек 1915” (Дупница) в двубой за определяне на представителя на Кюстендилска област в турнира.

Тази събота, 7 септември, от 17 ч. на стадион “Осогово” отборът посреща “Чавдар” (Етрополе) в среща от 6-ия кръг на Трета югозападна лига, като целта е най-сетне ФК “Кюстендил” да зарадва своите фенове с първа победа у дома.