Откриват международния Великденски фестивал в Босилеград на 23 април

26-ият международен детски Великденски фестивал в Босилеград, Сърбия, ще се проведе тази година от 23 до 30 април. Програмата ще започне с откриването на изложбата “Босилеград преди и сега” в Димитровград (Цариброд), на 23 април.
Организаторите са подготвили интересни изложби, концерти, театрални представления и много изненади.
“Международният детски Великденски фестивал в Босилеград е добър пример как една спонтанна инициатива от далечната 1994 г., благодарение на любовта, ентусиазма и отдадеността може да се развива и да се превърне в събитие от международно значение, което показва, че и малки места като Босилеград, отдалечени от големите центрове и събития, съществуват и с гордост пазят своите обичаи, традиции и култура”, каза инициаторът на фестивала Александър Димитров.
Международният Великденски фестивал се стреми да отправя послания за любов и разбирателство, за един по-хубав свят, свят без граници и предразсъдъци, свят, изпълнен с надежда. През последните години той е най-масовото културно събитие за Босилеград и региона и за българската диаспора там. Събира стотици деца, живеещи в различни държави, в повечето от които съществуват български общности.