Отлагат делата в Пернишкия окръжен съд до края на извънредното положение

Насрочените за периода 13 април – 13 май дела в Пернишкия окръжен съд няма да се разглеждат поради продължаване на извънредно положение, съобщават от институцията. Изключение ще бъде направено единствено за делата, за които е разпоредено да се разглеждат в тези условия и за които има информация на интернет – страницата на съда. Новите дати за отложените дела ще бъдат обявени след края на извънредното положение, за които страните, свидетелите и вещите лица ще бъдат уведомени допълнително, уточняват от съда.
От 10 април се образуват дела по всички входирани книжа, иницииращи съдебни производства. Образуването и администрирането на дела ще се извършва при спазване на определени ограничения. Произнасянето в закрито заседание ще се извършва по възможност дистанционно, а ако това не е възможно – в графика на съдебния състав по дежурство.
Отсрочените от съдебно заседание производства ще бъдат насрочени преди образуваните през периода на обявеното извънредно положение, уточняват също от съда./БТА