ОФК “Беласица” стартира контролите с победа над “Струмска слава”

Около 1000 зрители станаха свидетели на победата в първата контрола на ОФК Беласица на стадион „Цар Самуил”.
Петричани играха срещу втородивизионния Струмска слава Радомир.
Мачът започна с превес на отбора на домакините, като атаките им се провеждаха най-вече по крилата, където се включваха Живко Димитров и Димитър Иванов. В средата добре оперираше капитанът Симеон Бояджиев, който изкара най-много на терена-до 75-тата минута. Останалите бяха подменяни поетапно през втората част на мача. След пропуски на Мариан Вангелов, Живко Димитров и Айвън Ангелов дойде и отбелязване но единствения гол в срещата. Това стана в 44-та минута след центриране отдясно на Айвън Ангелов, Лазар Стояновски от Северна Македония обстрелва директно вратаря на Славата Драго Петков и в добавката включилия се в помощ на нападението Валентин Костов за пореден път показа усет към гола и изпрати коженото кълбо в мрежата за 1:0. За гостите опити за отбелязване на гол направиха Георги Янев, Александър Александров и Борис Николов, но вратаря на Бела Кирил Георгиев бе там, където трябва.
През втората част на срещата наставниците на двата отбора Иво Тренчев и Юри Васев дадоха шанс на останалата част футболисти от резервната скамейка. Петричкият тим заигра с нови 11 на терена, като единствено до 75-та минута остана капитана на отбора Симеон Бояджиев, в когото ясно наставникът Иво Тренчев виждаше организаторът на играта в офанзивен и дефанзивен план. Второто полувреме беше далеч по-интересно от първото. На три пъти от 50-та до 54-та минута вратарят на гостите показа вещина и отрази ударите на Любо Христов, Атанас Димитров и Марти Таушанов. С цел освежаване на нападението на домакините старши треньорът на домакините пусна отново Живко Димитров, и не сгреши. Живко Димитров и бразилеца Игар Фелипе показаха завидно взаимодействие и се очертават като един много добър дует за в бъдеще за отбора на Беласица. В 75-та минута Живко Димитров изведе бразилеца , последва шут от движение и Мартин Костов от Славата изби кълбото в корнер. В 87-ма минута Георги Янев от 27-28 метра със страхотен шут насочи директно кълбото към резервния вратар Димитър Пангев, но топката прелетя на сантиметри встрани. За отбора на гостите Томас Добрев в 74-та минута от 30 метра разтресе напречната греда зад вратаря на Беласица Димитър Пангев. Гостите упражниха натиск за да променят резултата ,но не успяха, защото влезлите в игра Атанас Димитров и Аспарух Шамкалов успяха да запълнят празнотите от първата част на мача.
След последния съдийски сигнал на отлично ръководилия срещата силно проспериращ в съдийството Александър Вангелов феновете на Бела аплодираха своите любимци за добрата игра и отличния старт в контролите.
Старши треньор на Струмска слава Радомир Юри Васев заяви след края на срещата: „В контролата срещу Беласица моите възпитаници бяха преуморени от тежката седмица от напрегнатите занимания. През първата част бяхме надиграни от отбора на Беласица и тогава инкасирахме и първия гол в наша вреда. През второто полувреме футболистите на домакините пуснаха нови 11, докато при нас нещата не стоя така, защото сме с къса резервна скамейка, на която стоят юноши, за които е нужно време за да израснат. Надявам се до няколко дни да привлечем няколко класни футболисти и да бъдем готов и за старта на първата част от първенството на втора професионална лига. Следващият ни мач ще бъде на 2 юли срещу втория отбор на ЦСКА-1948 в град Банско”.
Старши треньор на Беласица Иво Тренчев анализира срещата така: „Футболистите ни дадоха всичко от себе си на терена срещу единия от добрите отбори във втора професионална лига – Струмска слава Радомир. В срещата излязохме след напрегнати пет дни и всичко това даде отражение на качеството на играта на терена. Момчетата се стараха и съвсем заслужено спечелиха контролата”.
В този мач за отбора на Беласица дебют направиха вратаря Димитър Пангев и полевите играчи Лазар Стояновски, Игар Фелипе, Христо Петров, Динчо Йовчев.
Очаква се през следващата седмица да се включи Василие Велко Милованович-син на легендарния сръбски футболист Нешко Милованович, който остави трайни следи с играта си в отборите на Беласица Петрич в А група, Левски София и Локомотив Пловдив. Очаква се и още един футболист от Камерун.

Ташко СУЛЬОТОВ