Парад на професиите в Петрич събра средства за лечението на Йоана

Парад на професиите ще демонстрираха пред своите съграждани възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Петрич.

Кметът на общината Димитър Бръчков поздрави учениците и учителите, които подготвиха тазгодишния парад. Той изрази мнение, че събитието отразява перспективите пред специалностите, изучавани в златаровското училище.

„Радвам се, че на открито ще демонстрирате знания и опит, ще покажете изпълнение на задачи в оперативен план“, посочи Бръчков.

Колективът на ПГИТ беше поздравен също от Александър Попов – главен експерт в дирекция на МОН и от началника на РУО – Благоевград Ивайло Златанов. Повече от час на градския площад гостите на проявата имаха възможност да се запознаят отблизо със спецификата на всяка една от професиите в икономическата гимназия, както и да дегустират от приготвените кулинарни изкушения и коктейли.

Събраните средства от Парада на професиите и знанието ще се дарят за лечението на Йоана Иванова, която тази година ще бъде абитуриент, обяви Снежана Митова – директор на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“.