Паунов: Производството в бъдещия завод за кухненски мебели ще бъде екологично чисто

Производството в бъдещата високотехнологична автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели ще бъде екологично чисто и съобразено с всички изисквания, иначе няма как да мине през община Кюстендил. Инвестицията ще се реализира в промишлената зона на града, като заводът е на терен от 6500 кв.м. Доколкото знам, са закупени 12 или 15 дка. Модерната инвестиция, която стартира, е с 46 работни места. Това каза по време на сесия на Общински съвет – Кюстендил кметът Петър Паунов в отговор на питане на съветника от БСП Атанас Гергинов.

По думите на Паунов инвестицията е такъв висок клас, защото ще се закупят нови и изключително скъпи технологии. “Ще е екологично съобразена, виждате това, което се реализира във „Фола Пласт”, е без компромис. Самият стил на немските инвеститори не предполага компромиси”, допълни още градоначалникът.

На заседанието на местния парламент той коментира и друга инвестиция в общината, а именно – изграждането на нова хладилна база в с. Таваличево, за която той съобщи на една от предишните сесии. „Става дума за хладилна база, шоковото замразяване в момента няма да го реализираме заради невъзможността ЧЕЗ да захрани такава мощност. В момента се обсъжда вариант дали да пуснем първо проектиране, или да се пусне като инженеринг заданието. Хидрокулер с охлаждане ще има, който да съхранява продукцията”, категоричен е кметът Паунов.

Краси ЦЕНКОВА