“Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) втори на състезание по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания

  • Сребро за Борислав Лазаров, Кънка Витова спечели бронз

 

 

СКХЗУ “Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) бе домакин на държавното състезание по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания на ФСХЗУ в Кюстендил. Надпреварата се проведе на обновената закрита лекоатлетическа писта на стадион “Осогово”, като състезателите от всички отбори се представиха отлично. Държавното състезание откри кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

От кюстендилския клуб участваха 10 състезатели и всички се представиха перфектно и в двете категории. Най-голям успех постигна Борислав Лазаров, който в кат. “Б1” спечели среброто, а Кънка Витова спечели бронза в кат. “Б2/3”. Отборът на Кюстендил се нареди на второ място, веднага след отбора победител СКИ “Витоша” (София). Наградите на участниците бяха връчени от зам.-кмета Надя Каратова и председателя на Федерация “Спорт за хора със зрителни увреждания” док. Иван Янев.

“За състезанието във Варна за Купа “България” най-вероятно ще бъдат поканени 9 души от клуба. Всичките ни постижения се дължат на голямата помощ на треньора ни Венцислав Великов и семейството му. Без тях не бихме могли да развиваме този интересен спорт”, каза председателят на СКХЗУ “Пауталия спорт 2005” Кънка Витова.