Пациенти: Храната в общинската болница на Дупница е мизерна, дават хляб и фалшиво сирене, като за мишки

Храната в общинската болница на Дупница  е под всякаква критика, направо е мизерна. За това се оплакват пациенти, лекуващи се в болницата. Недоволството си те изразяват на месинджъра на сайта ни, като изпращат снимки на обяда или вечерята си. “Това ли се нарича стабилизация на болницата, грижа към пациента.” -изригна известен дупничанин срещу здравната реформа у нас, показвайки какво е получила за закуска в столична болница.

Мъжът, пожелал да не съобщаваме името му, прати снимка, на която се вижда чиния с филия бял хляб, малка бучка сирене, даже няма и оскъдно количество маргарин.

“Такава храна се поставя в капан за мишки, сиренето е фалшиво.” – възмущават се хората.

От обяснителния текст става ясно, че това е обяда на болния мъж, които се лекува. Синът му пита риторично дали това е удачна храна при подобен проблем, а от болница му обяснили, че „ако пациентът не иска да я яде, може да я върне на санитарката“. 

Обърнахме се към медицинският директор на болницата, който се готви да стане управител на 14 септември,  д-р Йордан Никулчин за коментар. “Пациентите да се лекуват ли са дошли или да ядат. Какви са тези сигнали, храната е достатъчна. Никой не злоупотрябява нито с пари за храна, нито с грамаж.” – отсече хирургът.