Перлата на Егея – Измир, посрещна ученици от Разлог

Група от ПГ по транспорт откри красотата на Турция по програмата „Еразъм+”. Група ученици и преподаватели от Професионалната гимназия по транспорт в Разлог е на посещение в Турция. Визитата е по проект School is the flame по програма „Еразъм+”.

Целта е да бъде представен крайният продукт на проекта, както и да бъдат обсъдени всички реализирани до този момент дейности от българска и турска страна, обясниха от учебното заведение. Разложани посетиха регионалното управление на образованието и се срещнаха лично с кмета на административен район (вилает) Маниса с население от над 1,3 млн. души. По време на срещата им бяха връчени сертификати за участие в мобилност по програма „Еразъм+”.

Кметът на Маниса изказа благодарности към партньорите за успешно реализирания проект, който допринася за международното сътрудничество на балканските съседски страни. Групата от ПГТ-Разлог се наслади и на пътешествие до град Измир, който е третият по големина в Турция и второ по големина пристанище след Истанбул. Гостите от България видяха с очите си част от най-големите забележителности на някогашна Смирна – часовниковата кула, агората и замъците. Всички те се забавляваха страхотно и си направиха стотици снимки за спомен от Измир, наричан още перлата на Егейска Турция. В проекта School is the flame („Училището е пламък“) участват ученици от България, Румъния, Турция и Гърция. Всички страни последователно са гости и домакини.