Пернишкият депутат Ст. Владимиров: Предложението на К. Нинова – депутатите да се откажат от отпуските си няма да мине, не бива да протакваме закон, който може да помогне на децата с увреждания

Станислав Владимиров и Корнелия Нинова

Не планирам никаква ваканция, съмнявам се, че управляващите ще  предприемат тази стъпка – да останат на работа през лятото, каза още народният прадставител от БСП

„За съжаление предложението на Корнелия Нинова депутатите да пропуснат лятната ваканция тази година, според мен няма да мине”. Това прогнозира депутатът от БСП Перник Станислав Владимиов по повод идеята на БСП лидерът – народните избраници да се откажат от отпуската си през август. Причината е, че според Корнелия Нинова до края на юли правителството трябва да внесе промени в Закона за социалната помощ и парламентът да не почива през лятото, докато законът не бъде приет.
„Съмнявам се, че управляващите ще предприемат тази стъпка – да се откажат от отпуската си. Затова не съм оптимист, че предложението ще мине. Подкрепям напълно думите на Корнелия Нинова, че не е човешко депутатите да лежат по плажовете, а майките на деца с увреждания да протестират по жълтите павета.
Спорен мен няма смисъл да се губи време и този закон да се оставя за след септември. Проблемът не само ще се задълбочи, но тогава вероятно ще излезе нещо друго приоритетно за управляващите и нещата ще се протакат още повече. Според нас проблемът ще се реши със законодателни промени в социалната сфера, но всичко това  е свързано с финансиране. Сега едно дете с увреждания до навъшването на 18 г. получава определена сума, след това започва да му се отпуска по-малко. Това трябва да се промени, защото след това вече грижите и издъжката стават все по-големи”, коментира за „Вяра” Станислав Владимиров. Той призна, че не планира почивка за себе си и семейството, но когато има възможност обича да отдъхва на село.