Пернишкият клуб “Металик” – вицешампион по тенис на маса

Спортен клуб по тенис на маса “Металик” Перник е вицешампион на България от Държавното отборно първенство за кадетки до 15 г. В морската столица на България – Варна, от 20 до 23 май се проведе Държавно отборно и индивидуално първенство за кадети и кадетки до 15 г. Мартина Василева се представи отлично и успя да спечели три медала за СКТМ “Металик”. Василева е с бронз от индивидуалната надпревара, вицешампионка на двойки кадетки с Виктория Персова от “Стоянстрой” (Пловдив) и вицешампионка отборно. Страхотно представяне направи и Дара Плачкова, която изигра три четвъртфинала на индивидуално, двойки и смесени двойки.

Добре се представиха и кадетите ни Мартин Георгиев и Борислав Митов, преодолявайки предварителните групи в индивидуалното и попадайки в основна схема. Мартин Георгиев и Дара Плачкова играха много добре на смесени двойки и достигнаха четвъртфиналите, но отстъпиха с 3:1 от смесената двойка на “Стоянстрой” (Пловдив). Най-малката състезателка Нина Николова и нейният партьор на смесени двойки Георги Вълов от “Комета” (Луковит) стигнаха до четвъртфиналите, също така и на двойки с Дара Плачкова бяха на крачка от медал.

Въпреки отсъствието на преминалата в по-горна възрастова група Михаела Стоянова, с която станаха шампионки на България отборно за миналия сезон 2019/2020 г., момичетата успяха да вземат вицешампионската титла. Треньорите Емил и Емилия Михайлови са изключително доволни от децата и тяхното представяне.