Персоналът на пернишката болница с бонус за празника на града

Снимка: zapernik.com

Служителите в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник ще получат паричен бонус по повод Деня на града, който се отбелязва на 19 октомври. Това съобщи директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов. Решението е на болничното ръководство, а жестът към персонала е заради полаганите усилия в битката с COVID-19 в условията на усложнената епидемична обстановка в региона и засиления натиск над здравната система.

Към момента пациентите с COVID-19 в здравното заведение са 106, заяви д-р Митов. Те са настанени в седем от отделенията на болницата, като от вчера COVID болни се лекуват и в Хирургично отделение. Няма болни сред персонала. От понеделник отново работи АГ отделението, което в края на септември беше поставено под карантина. Регистрираните новозаболели в региона в периода от 15 до 17 октомври са 207. Осем от тях са деца до 9-годишна възраст, 18 са тийнейджърите с доказана инфекция на вируса. За същия период през Спешното отделение на пернишката болница са преминали 42 деца, пише БНР.

“Има заразени деца. За щастие нямаме на легло, но минават през Спешното и се диагностицират с COVID-19”, каза д-р Митов.