Петричкият съветник Александър Костов спечели конкурс за работа в НАП, назначиха го като инспектор на Кулата

Александър Костов

Съветниците увеличиха с 1 лв. на ден таксата за ползване на маса на кооперативният пазар и търговците вече ще плащат по 5 лв.

 

Общинският съветник от „Глас народен” в ОбС Петрич Александър Костов вече е служител на НАП. Това стана ясно на сесията на общинския съвет. Той се похвали, че е изкарал оценка отличен на проведения конкурс.

ОбС Петрич увеличиха таксата за ползване на сергия на пазара

„Изпитът е мина трудно, но бях много сериозно подготвен”, призна Костов. Той е назначен на длъжност инспектор, фискален контрол, за област Благоевград. Като новак в мобилната група е бил дежурен на митнически пункт Кулата. Александър Костов на два пъти гласува с „да„ за приемането на правилника на работа на заетите селскостопански производители и търговци на пазара. Той бе одобрени след гласуване в ОбС. Така стопаните ще заплащат по пет лева на маса за ден на новия кооперативен пазар. Той подкрепи предложението на постоянната комисия за общинска собственост с председател Пламен Чолаков, давайки с гласа си „за” новоприетите цени, които са обсъждани на цели четири заседания,преди да бъдат внесени за гласуване на редовното заседание.

Така с 5 лв. на ден за маса на кооперативния пазар в Петрич земеделските производители ще плащат такса с  1 лв. увеличение. Венко Стефанов