Пет награди за Арт студио „Трупата“ с “Финтът Бекенбауер” на Международния театрален фестивал “Приятели на България”

Млади, талантливи и вечно усмихнати актьори от Арт студио „Трупата“
  • Навръх 22-рия си рожден ден кюстендилката Станислава Ризова-Съни с признание за авторски спектакъл

 

Музикалната комедия “Финтът Бекенбауер” пожъна невероятен успех на Международния театрален фестивал “Приятели на България” в Албена, а младият и талантлив екип на Арт студио „Трупата“ си тръгна от морския курорт с цели 5 награди.

Постановката е на кюстендилката Станислава Ризова-Съни, която навръх 22-рия си рожден ден спечели награда за авторски спектакъл. Две награди за мъжка роля на Александър Панайотов и Владимир Грудков. Наградата за най-ярък образ на Георги-Маноел Димитров и Гран при за цялостен спектакъл. Усилията на целия отдаден на творчеството екип си заслужи това признание, а талантът изкристализира най-ярко, когато всички са позитивни и мислят за добри неща в този единен и невероятно сплотен творчески колектив.

В пиесата има футбол, политически елемент и една лъжа, която ще стане толкова голяма, че ще се превърне в истина. Младите актьори показват една част от живота, какъвто е в действителност, естествено доста по-хиперболизиран. Действието се развива в село Долна Козница. Хората се разпознават, виждат себе си и положението в страната. Това е бил замисълът на автора на сценария Станислава Ризова и режисьора Явор Радованов и те определено са успели.’

5 награди от “Приятели на България” за пиесата “Финтът Бекенбауер”

Арт студио „Трупата“ получи покана за участие в Международния театрален фестивал „Приятели на България“ и успя да замине благодарение на отпускане на финансова помощ в размер на 1000 лв., гласувана на сесия от община Кюстендил.

Похвално е, че всички представления на актьорите от Арт студио „Трупата“ до този момент се играят благотворително за болни деца – Александър Ангелов, Валентин Зашев, Рая Ангелова, Тони Костов и Теодор Велинов.

В музикалната комедия участват артисти от Кюстендилския и Музикалния театър. Станислава Ризова споделя, че за нея това е било голям експеримент. В него участват както хора от Музикалния театър, така и хора, които се занимават с актьорско майсторство за драматичен театър и за кукли, също така и Арт студио „Трупата”, изградена изцяло от хора – любители на театъра. Но точно тази комбинация е изключителна и много обогатява представлението, категорична е Съни.