Подобриха качеството на питейната вода в Мурсалево

Поредица от действия на ВиК оператора “Кюстендилска вода” подобриха качеството на питейната вода в село Мурсалево, община Кочериново. Това съобщиха от пресцентъра на водното дружество. По график, съгласуван с кметския наместник на населеното място, е почистено и измито основното водохващане “Робовица”.

Извършено е почистване на санитарно-охранителната зона на напорните резервоари, измит основно е големият резервоар за населеното място. Извършено е измиване а и на малкия питеен резервоар. Същевременно е промита вътрешната водопроводна мрежа, а до края на настоящата седмица ще приключи ремонтът на хлораторното помещение.

Всички дейности в село Мурсалево са извършени след съгласуване с кметския наместник на селото и в присъствието му, а приключването им е удостоверено с протокол, подписан от него и дружеството. Подобряване на услугата, предоставяна от ВиК оператора и повишаване качеството на питейната вода са сред основните цели на “Кюстендилска вода”. Дружеството продължава с дейностите за изпълнението им на територията, която обслужва.