Поликарп отслужи вечерня в дупнишкото село Баланово

  • Иван Кьосев заедно с архим. Никанор отбелязаха своите рождени дни на тържествена вечеря с празнична програма

 

 

Архиерейска вечерня с благословението на патриарх Неофит бе отслужена в храма „Св. Николай“ в в дупнишкото село Баланово. Вечерната служба бе водена от Белоградчишки епископ Поликарп в съслужение с архимандрит Никанор, игумен на Църногорската света обител „Св. св. Козма и Дамян“, архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски и др.

В своето слово епископ Поликарп поздрави и благослови духовенството, певците и миряните от името на Неофит. Той подари и икони на Господ Иисус Христос – Добрият Пастир на всички, присъстващи в храма. От името на църковното настоятелство иконом Георги Паликарски изпрати дарове на българския патриарх. В края на службата бе отслужен и чинът на петохлебието – за здраве и спасение на местните жители и гости.

На вечернята присъстваха кметът и зам.-кметът на община Дупница инж. Методи Чимев и Крум Милев, кметът на с. Баланово Явор Митов, множество местни християни и гости на селото. След вечернята височайшите гости бяха посрещнати на тържествена вечеря с празнична програма, организирана от Иван Кьосев, който заедно с архим. Никанор отбелязаха своя рожден ден. От името на Софийска света митрополия Негово Преосвещенство епископ Поликарп подари и на двамата икони и други дарове по случай празника. В тържествената програма се включи ансамбълът за народни танци „Актавис“, ръководен от Воин Войнов от с. Баланово, както и триото за руски песни „Рий“.