Полицията конфискува два автомобила на пияни шофьори в Кюстендилско

4 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Служители на Районно управление-Рила са установили 67-годишен водач на лек автомобил „Шкода“ да управлява с 1.26 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена в района на Кочериново. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване.

В село Мламолово бобовдолски полицаи са установили 31-годишен водач на л.а. „Сеат“ да управлява след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Задържан е с полицейска заповед.

В  с. Големо село е установен 45-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ да управлява с 1.25 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Взета му е кръв за анализ, водачът е задържан.

В Кюстендил е установен 41-годишен водач на л.а. „Тойота“ да управлява с 1.22 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е кръв за анализ. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. Водачът е задържан с полицейска заповед. За случаите е уведомена прокуратурата.