Полицията не изключва възможността в къщата на убития Валентин Петров в Костенец да се е укривал издирваният за убийство Стоян Зайков

В хода на издирването на заподозрения за двете убийства в Костенец Стоян Зайков спецчастите са хвърлили шокова граната в къща в село Очуша. Тези действия били предприети след получен сигнал, че Зайков се укрива на въпросния адрес.

Шоковата граната предизвиква силен звук и светлина, за да дезориентира човек.

Проверката на къща в селото обаче е завършила без резултат. От МВР категорично опровергаха появилите се информации за изстрели в района.

МВР издирва Стоян Зайков вече седми ден. Той е заподозрян за убийството на бившата си приятелка, чийто труп бе открит миналата седмица. В сряда пък бе намерено тялото на Валентин Петров – съсед и трети братовчед на Зайков. Той бил застрелян с ловна пушка в къщата си. Все още не е ясно дали е жертва на издирвания.

Главен комисар Ивайло Иванов съобщи на брифинг в Костенец, че версията за връзката между двата инцидента се отхвърля засега, но се работи по всички.

“Докато не отхвърлим категорично с доказателства някои от версиите, няма да спрем да работим по тях, така че тази версия остава, работим, докато не я изчистим, потвърдим, тя си остава”.

Все още няма резултат от издирването на Стоян Зайков. Това стана ясно от думите на главния секретар на силовото ведомство пред журналистите. Полицията търси Зайков за убийството на 38-годишната Милена Шишкова, която беше намерена в петък сутринта на метри от къщата си пребита и застреляна.

Полицията не изключва възможността в къщата на убития Валентин Петров в Костенец да се е укривал издирваният за убийство Стоян Зайков, каза още главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинга. Петров отказал полицията да претърси дома му, когато са проверявани къщите в района, и казал, че сам ще го направи. Не е давал индикации да е притеснен или заплашван, не е търсил помощ от МВР и не е подавал сигнали на тел. 112. Никой от живеещите наоколо не е чул изстрел, който да свързва с убийството на Петров, посочи Ивайло Иванов.

До момента е ясно, че оръжията, с които са убити Петров и Милена Шишкова, са различни.
В Костенец продължава да има засилено полицейско присъствие, там се намира и отрядът за борба с тероризма. Ще бъдат проверявани всички къщи и постройки, независимо дали в тях живеят хора, или са изоставени.