Пострадала в Рила скиорка благодари на ПСС-Благоевград и шейнарите

С трогателен пост в социалните мрежи младо момиче от София изказа благодарност на Планинска спасителна служба – Благоевград и шейнарите Антон Кокалов и Александър Божков. Деница Мирчева е получила контузия по време на един от преходите Mad Goat Tour в Рила, организирани от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил (BEFSA).

При инцидента, за който Вяра писа, дежурните спасители от ПСС – Благоевград и доброволците с моторни шейни оказаха помощ на пострадалата, като я свалиха от Ангелов връх до пост Бодрост, където след преглед и шиниране на крака е насочена към лечебно заведение в София.

Ето какво сподели самата Деница във Фейсбук:

Не държах да пиша тази публикация, но смятам, че най-малката проява на човечност, която мога да направя, е публично да благодаря на едни прекрасни хора, заради които усмивката не слиза от лицето ми, макар и малко да ми се плаче.

Много от вас знаят, че съм поразяващо страхлива и страхът ми за пореден път ме доведе до тъпа контузия. Това, което не знаете, е че съм невероятна късметлийка! Всеки път, когато се контузвам, имам до себе си най-страхотните хора.

Искам да изкажа огромна благодарност на хората от групата на Mad Goat Tour-а, организиран от BEFSA за подкрепата и успокоението, на Планинска спасителна служба – Благоевград за грижите, и не на последно място на момчетата с шейните и в частност на Тони, който бе изключително внимателен и се погрижи да се прибера жива и здрава (добре де, почти здрава… но то това сама си го причиних), и разбира се на д-р Краевски, който за втори път ме ремонтира.

Някои вече ме питаха дали пак ще карам ски. Разбира се. При първа възможност. Освен това ще се катеря, ще тичам, ще карам колело и ще се науча да правя още хиляди други неща.