Пощата в Гоце Делчев посрещна второкласници, които изпратиха писма до Лапландия

Шейна с елени, ангел и селфи рамка красят училищния двор на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Коледният дух завладя Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев.
Учениците от 2 „а“ клас с учители г-жа Петкова и г-н Динев посетиха пощенската станция в града, за да пуснат своите писма и да участват в конкурса “Най-красиво писмо до Дядо Коледа”, който се организира за 25-та поредна година от “Български пощи”.

Целта на учителите бе да научат децата да водят кореспонденция, правилно да адресират писмата и да направят учениците щастливи. За да е валидна кореспонденцията, на плика трябва да е залепена марка от 65 ст., а на мястото на получателя да пише “За Дядо Коледа” – това бе първото нещо, което научиха и направиха малките ученици. Някои от тях бяха подготвили стихчета и лично творчество, за да поздравят добрия старец от Лапландия.


Благодарим на г-жа Янудова – управител на пощенска станция, за топлото посрещане и първия урок за водене на кореспонденция и правилно попълване на адреса в писмата, заявиха от учебното заведение.


В Първо ОУ коледната атмосфера цари навсякъде. Като се започне от елхичката на крачета и се стигне до селфи рамката със снежен човек и елена Рудолф.


През изминалия ден сръчни помощници на дядо Коледа от персонала на училището поставиха в училищния двор красива украса – шейна, теглена от еленчета и разбира се, ангел, който да напомня на всички, че идва най-светлият християнски празник – Рождество Христово!