Правителството даде съгласие за изграждането на нов Индустриален парк край Симитли

Ще бъдат разкрити стотици работни места

Скоро в Симитли започва изграждането на новата Индустриална зона, благодарение на която ще бъдат разкрити стотици работни места в общината.

Добрата новина съобщи в профила си във фейсбук народният представител Стефан Апостолов, който обяви, че правителството е дало съгласие за апортирането на имот от 153 дка – частна държавна собственост, в капитала на „Национална компания индустриални зони” ЕАД, град София. Той се намира на територията на град Симитли, в местността Горна Драчевица (става дума за района на бившите погреби).

Решението на правителството ще даде възможност на „Национална компания индустриални зони” ЕАД да започне изграждането на Индустриален парк в град Симитли, което от своя страна ще позволи да бъдат построени нови предприятия, фабрики и заводи, а това ще доведе до разкриването на много нови работни места. „Дебело искам да подчертая, че това е единствената нова Индустриална зона, която предстои да бъде изградена в нашата област от „Национална компания индустриални зони” ЕАД. Радостен съм да Ви споделя тази новина, особено след като вече сме провели предварителни разговори с потенциални инвеститори, които са готови и искат да инвестират, и да развиват своя бизнес в Симитли!, допълва Стефан Апостолов.

Особено важно е да знаете също, че всички потенциални инвеститори, които искат да откриват свои производства у нас, първо се свързват с „Национална компания индустриални зони” ЕАД, която от своя страна им предлага най-подходящите места за бизнеса, който искат да развиват, така че със сигурност тепърва ще има и още много хора, които ще искат и на които ще бъде предложено да инвестират в Симитли!

Обособяването на община Симитли в бизнес и икономически център на Югозападна България е сред основните приоритети на народния представител Стефан Апостолов, както и на общинското ръководство в лицето на кмета Апостол Апостолов и неговия екип.

През последните години активно се работи в посока на това да се създаде подходящ бизнес климат, както и да се създадат всички необходими условия за максимално облекчени процедури по отношение желаещите да инвестират и да развиват свои производства и бизнес в община Симитли.