Правителството отпусна над 5 млн. лв. допълнително за ремонти в Кюстендилска област

316 761 лв. отиват за възстановяване на мост на река Бобовдолска и за ул. „Сълзица“ в Мламолово

 

С постановление на Министерския съвет са отпуснати общо 5 350 000 лв. допълнителни средства на общини от Кюстендилска област. Допълнително отпуснатите средства от правителството на Бойко Борисов са за рехабилитация на улична мрежа в градове и села от областта, както и за благоустрояване на градски парк и на училищен двор.

Общо 5 общини от Кюстендилска област получават допълнителни трансфери по бюджетите си – Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Кочериново и Рила.

1 800 000 лв. са отпуснати за ремонт на улична мрежа на територията на община Дупница.

По бюджета на община Кочериново се предоставят 1 200 000 лв. за благоустрояване на Градския парк и за асфалтиране в град Кочериново.

Отпуснатите средства за община Кюстендил са в размер на 1 000 000 лв. Те са за ремонт на улици и прилежащата им инфраструктура в малките населени места на общината.

За ремонт на уличната мрежа в гр. Рила правителството на Борисов отпусна финансова подкрепа на общината в размер на 700 000 лв.

Допълнителни средства с днешното постановление на Министерския съвет са отпуснати и за община Сапарева баня. Средствата, в размер на 650 000 лв., са за паркоустройство и благоустройство на училищния двор на СУ „Христо Ботев“ в град Сапарева баня.

Същевременно стана ясно, че 316 761 лв. отпусна правителството на Бойко Борисов за община Бобов дол. Средствата са за възстановяване на мост на река Бобовдолска и за ул. „Сълзица“ в село Мламолово. Средствата са от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Допълнителни средства от Междуведомствената комисия получава и община Дупница. Те са в размер на 34 811 лв. и са за изграждане на подпорна стена.