Превозвачите след 3-часова среща при Петков: Излизаме на протест

Три часа продължи срещата в Министерския съвет между премиера Кирил Петков и представители на транспортния бранш. Министър-председателят разговаря с превозвачите като във фокуса са поставените от тях проблеми и работата, която кабинетът е предприел по разрешаването им. В срещата участват вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и министърът на транспорта Николай Събев.
Възстановихме диалога, посочи Петков след срещата.
Представителите на превозвачите благодариха на министър-председателят, че е поднесъл извиненията си към тях, а от своя страна те също се извиниха.
“Възстановихме диалога, но протест в сряда ще има”, обявиха от транспортния бранш и се аргументираха, че исканията им към днешна дата не са удовлетворени. Протестът започва в 9.00 ч., а превозите в сряда са преустановени до 17 ч. Премиерът уточни, че протестът ще бъде мирен и няма да затруднява останалите граждани.
Протести на превозвачите ще има в цялата страна в сряда.
“Премиерът разбра, че исканията ни не са политически, а икономически”, обясниха от бранша.
От пресслужбата на Петков съобщиха по-рано, че в рамките на срещата се обсъждат мерки, които правителството предлага след месеци работа, както е видно от задействаните процедури: