Преизбраха Димитър Герасимов за председател на Клуба на инвалида в Слокощица

Димитър Герасимов, председател на клуба

Клубът на инвалида в кюстендилското село Слокощица успя да проведе събрание след дългия ограничителен режим. То е част от отчетно-изборната кампания на структурите на Съюза на инвалидите в България в цялата страна. Членовете на клуба са 53-ма, което го прави най-големия в селата на община Кюстендил. “Стоим вече толкова дълго в изолация, без контакти помежду си, това вече ни омръзна, затъжихме се едни за други и за хубавите инициативи, които ни събират”, споделиха хората, дошли на събранието. Те изразиха надеждата си, че с идването на пролетта нещата ще започнат да се променят към добро и пак ще дойде време за екскурзии, празници и други хубави събития.

Валентина Симеонова, председател на Регионалната организация на СИБ

Събранието бе проведено по всички изисквания за безопасност в условията на Ковид пандемията. Димитър Герасимов, който четири години е начело на клуба, направи отчет за дейността през изминалата година, която заради наложените ограничения не беше така богата както обикновено. Той призова членовете на организацията да бъдат активни, да правят предложения за разнообразяване на клубната дейност и да се включват в предстоящите инициативи, подготвяни от Основната организация на Съюза на инвалидите. Събранието гласува доверие на досегашния председател на клуба да продължи работата си и в новия мандат.

Клубът на инвалида в кюстендилското с. Слокощица проведе своето събрание.

След като вече станаха възможни организираните пътувания, в края на март хората с увреждания ще имат възможност да се включат в екскурзия до Рупите и Златолист – селото на легендарната Преподобна Стойна. Преди това обаче с двама свои делегати те ще се включат в отчетно-изборното събрание на Основната организация на СИБ, което ще се проведе в навечерието на традиционния празник Кюстендилска пролет.

Гост на събранието в с. Слокощица беше Валентина Симеонова – председател на Регионалната организация на Съюза на инвалидите. Тя, както и председателят Димитър  Герасимов, раздаде мартенички на всички присъстващи.

 

Краси ЦЕНКОВА