Прерязаха лентата на обновената улица “Десета” в село Баня

На тържествена церемония временно изпълняващия длъжността кмет на община Разлог Иван Гюров и Магда Първанова, кмет на село Баня, прерязаха лентата на обновената улица “Десета” в село Баня.

По време на церемонията, съпътствана от тържествен водосвет – отслужен от отец Янко Русков, кметовете представиха новия облик на една от най-дългите улици в Баня – пред десетки жители и гости на селото, представители на различни организации, хотелиери и инвеститори.

След месеци усилена работа, улица “Десета” вече разполага с по-широко пътно платно, което улеснява движението на превозни средства и подобрява трафика. За удобство на всички живущи и гости на хотелите, са обособени нови паркоместа, които ще намалят проблемите с паркирането в района.

За насърчаване здравословния начин на живот и предоставяне на достъпна и безопасна среда за пешеходци, майки с колички и хора в неравностойно положение, на улицата са изградени велоалеи и нови тротоари.

Достъпът на жители и инвеститори до качествени питейно-битови услуги се подобри, чрез цялостна подмяна на водопроводната мрежа и частични подобрения в ел.-инсталацията. На улицата са монтирани нови енергоспестяващи осветителни тела, а за опазване на околната среда – са обособени нови зелени площи, със засадени десетки млади дръвчета.

Цялостното подобряване на 1-километровата инфраструктура, се реализира със средства на Община Разлог, с цел предоставяне по-сигурна и удобна среда за живот и транспорт в село Баня, като част от плановите дейности за “Безопасна и здрава среда” и “Подобряване регулацията на движението”.