Професионалната гимназия по икономика в Благоевград изпрати Випуск 2021

Тържествена церемония по изпращане на випуск 2021 се състоя в Професионалната гимназия по икономика “Иван Илиев” в областния център на Пиринско – Благоевград. Директорът на ПГИ Ася Бояджиева – Пенкова, поздрави зрелостниците, родителите и учителите с празничния ден.
Пожела на абитуриентите да имат смели мечти и увереност, че ще ги постигнат, защото са получили добра професионална и общообразователна подготовка от своите учители и са развили комплекс от социални умения за толерантност, уважение на мнението и личността на другите, усетили са силата на работа в екип, удовлетворението да твориш добро – необходими за професионално и личностно израстване.
„Правете нещата в живота си с любов, защото любовта създава доброто в живота ни и ни прави щастливи. Със сърца, изпълнени с любов, персоналът на ПГИ ви пожелава бъдещи успехи. И не забравяйте: те ще бъдат толкова големи, колкото решите, че искате да постигнете. Бъдете активни граждани на Република България, защото вие сте нашето бъдеще и България има нужда от вас”, каза още директорът.
Поздрави поднесе от името на оставащите в училището ученици Гергана Пендуркова от XI б клас: „Изминали са дванадесет години – труд и усърдие, сълзи на отчаяние и усмивки от радост, изпитания на волята, на ума, на характера. Този дълъг път на вашето съзряване сте изминали не сами, а винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите учители.
Ако сега имате вярата, че сте успели – дължите го на тях, ако имате самочувствието, че сте силни и непоколебими – дължите го на тях, ако сте открити, честни и правите добро – дължите го на тях!“ Зрелостниците изразиха своята благодарност чрез думите на Румяна Котевска от XII а клас: „Искаме да Ви благодарим за усилията, които положихте през тези 5 години заедно.
Вие бяхте нашето семейство, вие ни давахте съвети, вие ни научихте да бъдем по-добри хора. Благодарим Ви, че въпреки епидемиологичната обстановка, дадохте всичко от себе си, за да ни предадете знанията, необходими за успешното завършване на средното ни образование.“