Първолаци от Бобов дол с празник на буквите

Поредица изяви организираха за своите възпитаници преди Великден от Средно училище „Христо Ботев“ в Бобов дол. В навечерието на големия празник Възкресение Христово от учебното заведение се хвалят с най-голямото постижение за годината на първолаците – умението да четат и пишат. Успехът е показан на традиционен за училището „Празник на буквите“, подготвен от учителките Илза Радкова Дора Костова, допринесли за ограмотяването на най-малките ученици.

За по-големите – в седми и осми клас, преди 2 дни започна „Седмицата на природните науки“. В периода учениците представят свои презентации на теми  „Периодичен закон и периодична система”, „Червена книга на Република България“. Отбелязани са и Световният ден на книгата и авторското право, Световен ден на Земята.

От учебното заведение с гордост съобщават за успех на Дария Огнянова, представила училището на националния конкурс за рисунка на кукерски игри на тема „Магията на Кукеровден – Да прогоним злото, да бъдем по-добри!” Четвъртокласничката е наградена с грамота за участие.