Разпространиха кадри от грабежа в Благоевград, извършен от мними полицаи

Снимка: btvnovinite.bg

Кадри от охранителна камера показват момента на нахлуването на нападателите, които биха и ограбиха възрастно семейство край Благоевград. Извършителите са трима с маски, а на предната част на дрехите им се вижда надпис „Полиция“. Мъжете разбиват вратата и нахлуват в къщата, докато собствениците са вътре и ги ограбват.

Съпрузите – на 70 и 68 години, са настанени в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград, двамата са с комоцио. Мъжът е с фрактура на черепа и мозъчен хематом. И двамата имат много рани по телата от удари с палки.

Припомняме, че трима маскирани бандити, с черни дрехи и надпис „Полиция” нападнаха, пребиха и ограбиха семейство в дома им в местността “Проевски чифлик“ в Благоевград. Сигнал за престъплението бе подаден в понеделник, около 21:40 часа в местното 01 Районно управление.

След използване на физическа сила  и нанасяне на удари в областта на гърдите и телата, нападателите са отнели от 68-годишната жена и 70-годишния мъж сумата от около 2 000 лева.

По случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Работата продължава.