Ремонтират хирургията в Самоков

Общината спечели финансиране по „Красива България“, ще подменят стари врати и ще се положи нова мазилка

Община Самоков спечели финансиране на проект по „Красива България” за ремонт на блок А на хирургичното отделение в МБАЛ.

Чрез реализирането на проекта ще бъде извършен основен ремонт на отделението, чрез който значително ще се подобрят условията както на пациентите, така и на персонала на отделението.

Вследствие на над тридесетгодишната експлоатация на отделението състоянието на 8-ия етаж не е добро. Компрометирани са вратите, баните и осветлението. Предвижда се подмяна на старите дървени врати с нови алуминиеви врати. Ще бъде направено изкърпване на компрометирана мазилка и гипсова шпакловка по стени. Ще се извърши полагане на мазилка и антибактериален латекс. Проектът предвижда поставяне на окачени тавани. Ще се подмени фаянсова облицовка. На пода ще бъде направена нова замазка и поставена антибактериална настилка. За ремонта на баните и тоалетните се предвижда настилка от гранитогрес и подмяна на канализация ф50, както и оборудване за тях. Ще бъде подменено старото осветление с LED осветление.