Ремонти и ограничения по пътищата в Кюстендилско

Превантивен ремонт се извършва по пътя Кюстендил – София в Конявската планина. Това съобщиха от Областно пътно управление – Кюстендил. Движението по път Цървеняно – граница с област Перник се осъществява в една лента на определени участъци поради извършване на превантивен ремонт на пътното платно.

Движението е сигнализирано с пътни знаци, а при необходимост и от сигналисти. Срокът е до 30 юни. Движението по път ІІІ-6222 Смоличано – Пелатиково от км 10 до км 14 е ограничено в двете посоки за моторни превозни средства над 3.5 тона поради пропадане на част от пътното платно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 2 август 2021 година.

Движението по път III-107 Пастра – Рилски манастир от км 27 до км 28 се осъществява двупосочно в една лента поради ремонт на преградна стена. Движението се регулира от светофарна уредба с максимална допустима скорост до 20 км/ч. Срок до 04 юни. Движението по път ІІІ-107 в участъка Рила – Рилски Манастир от км от 12 до км 13 се осъществява с повишено внимание поради краткотраен авариен ремонт на Храм „Метох Орлица“. Сигнализирано е с необходимите пътни знаци.