Реновираха училищни дворове в Самоков

На финален етап е реновирането на двора на ПГ „Фотинов”. Завършен е и ремонтът в ОУ „Христо Максимов”, съобщиха от община Самоков.
Реновиране на дворовете на училищата с изграждане на спортни площадки, лекоатлетически писти и спортни уреди се извършва със средства на община Самоков. В началото на миналата учебна година бяха завършени площадките в училищата „Авксентий Велешки” и „Станислав Доспевски”.
През този строителен сезон приключиха довършителните дейности по игрищата в двора на „Христо Максимов”. Монтирани бяха и спортните съоръжения. Там бе направено пълно реновиране на двора, като освен игрища за футбол, волейбол и баскетбол бяха монтирани фитнес уреди, тенис маси, оформиха се алеи и кътове за сядане. Завърши полагането на специалната ударопоглъщаща настилка, част от игрищата вече са разчертани. Предстои да се завърши маркировката на футболното игрище и да се почисти теренът.
В Гимназията приключи поставянето на специалната настилка на игрищата за различни видове спорт, както и на лекоатлетическата писта. Поставени са спортните съоръжения и фитнес уредите. Предстои да започне разчертаването на игрищата за различните видове спорт, като от общината се обръщат към всички, които в момента ползват игрищата, да се съобразяват с маркировката за строителна дейност, тъй като прясната настилка неколкократно вече се разрушава.