Респект! Ротаракт клуб Дупница раздаде 1 тон хранителни продукти и  подкрепи 88  семейства от Община Дупница 

На 8 март предстои кампания в помощ на двойка с репродуктивни проблеми от Дупница 

1 тон раздадени хранителни продукти и 88 подкрепени  семейства от общината , отчетоха младежите от Ротаракт клуб Дупница. Благотворителните жестове са станали възможни, чрез организираните от тях кампании „Купи и дари”,  в края на 2021 г. и началото на настоящата година.

„Преди малко повече от месец прекрасните жители и гости на град Дупница подкрепиха ежегодната кампания “Купи и Дари” на Ротаракт клуб Дупница. Инициативата подкани хората от града да заделят част от своите покупки или да закупят нещо допълнително, което да оставят в нашите кошниците. 

Целта на кампанията бе да се съберат хранителни продукти и санитарни материали от първа необходимост.

Два дни преди Бъдни вечер сортирахме продуктите и ги разпределихме в равностойни пакети за всички избрани домакинства. 

На 23 декември лично посетихме всички адреси и оставихме пакетите, включващи хранителни продукти и санитарни материали от първа необходимост. 

Във всеки пакет имаше и коледна играчка, ръчно изработена от младежите, посещаващи Център За Обществена Подкрепа в гр. Дупница. 

Повечето подкрепени домакинства се състояха от самотни възрастни хора. Освен че ги зарадвахме с даренията на гражданите, успяхме да си поговорим с тях и да чуем личните им истории. Навсякъде бяхме посрещнати топло, а хората изказаха изключителна благодарност към дарителите. 

В този етап от кампанията, посетихме 50 семейства (около 150 човека общо) от Пиперево, Палатово, Дяково, Кременик, Блатино и Дупница. 

След Коледните празници взехме решение да удължим кампанията до началото на януари 2022 година. Събраните продукти от втория етап на кампанията дарихме на 38 ветерани от войните и военноинвалиди към Народно Читалище Георги Тодоров и Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Дупница. 

Ротаракт клуб Дупница организира кампанията “Купи и Дари” всяка зима от 2016 година насам. „Купи и Дари“ е разпознаваема и обичана инициатива както от ротаракторите, така и от жителите в Община Дупница. Благодарим на всички, които се включиха и подкрепиха инициативата и тази година!” , написаха на своята фейсбук страница младежите от Ротаракт клуб Дупница. 

Следващите планирани инициативи на клуба са:  “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Кампанията, чрез която ще бъде подкрепена двойка от града за инвитро процедура ще се проведе на 8 март 2022 г., на  площад “Свобода”. Предстоят и инициативите под надслов –  “Училището свърши, сега накъде?”,   “Бира за смет” и   “В кръвта ти е да спасяваш животи” .