Рибари мятаха въдици на щуро състезание на язовир „Върбица” край Радомир

Запалени рибари мериха сили в оспорвано състезание на язовир „Върбица” до Радомир. Всеки от отборите участници бе силно нахъсан за силен риболов, но нещата не се получиха точно така. Рибите не бяха много активни през първия манш, седяха на определени места и преместването им от там се оказа немного лесна задача, коментираха рибари. Във втория манш обаче настъпи обрат и веднага след старта почти навсякъде започнаха да се ловят епизодични шарани. Първи станаха Мартин Ангелов и Румен Джавелков с 15,830 кг улов, 16 риби и 3 наказателни точки.

Отборът Krakra Feeder Team се представи повече от добре. Мирослав Мирков и Васко Василев успяха да се класират на второ място с 4 наказателни точки и общ улов 19,880 кг. Съотборниците им Веско Балабанов и Асен Величков заеха третото място отново с 4 наказателни точки и улов от 18,570 кг. Ники Неделков и Мирослав Димитров взеха 6-о място със завидните 25,625 кг и 5 наказателни точки, като само малшансът ги раздели от влизане в призовите места.

“Едно огромно благодаря на всички момчета от отбора! Благодаря на моя съотборник Васко Василев за изградената отборна тактика. За мен и Васко това беше много щуро състезание, тъй като аз отидох след нощна смяна, а той вече ловеше и след много оспорвана борба успя да се класира 3-ти в сектора, като близо 400 грама го разделиха от 2-рото място. След приключване на манша преговорихме тактиката и той отиде на работа. След началото на 2-рия манш близо 2 часа имах само един шаран, докато колегите около мен имаха по 3-4 риби, дори и повече. След средата на манша успях да уловя 7 риби с общо тегло близо 17 кг, с което станах първи в сектора и успяхме да се класираме 2-ри отборно”, развълнувано сподели Мирослав Мирков. Той благодари от сърце и на Павел Станимиров за подсигурената захранка и пелети.

“Огромни благодарности на един човек, без когото определено нямаше да мога да си взема сектора – Юлиян Димитров-Дишката, който през цялото време беше зад мен и напътствията му се оказаха по-полезни от всякога. Искам да изкажа огромни благодарности към организаторите на мероприятието Dreamfishing-bg.com, които са и основните спонсори на фидер отбора ни Krakra Feeder Team. Организацията беше перфектна, а предметните награди бяха повече от уникални”, разказа Мирков.