Рожбата на хандбалния “Интер” (Благоевград) Екатерина Джукева сменя отбора си в Румъния

Българската хандбална вратарка Екатерина Джукева смени отбора си в Румъния.

33-годишната Джукева ще напусне СКМ Крайова през лятото след четири сезона в клуба, за да подсили Търгу Жиу с договор за кампания 2022/2023, съобщиха от новия й отбор.

“Нямам търпение да започна да играя в Търгу Жиу. Избрах клуба, защото от ръководството показаха много голямо желание да ме привлекат. Мисля, че с опита си ще бъда полезна за отбора. Градът е малък, но е много приятен и гостоприемен. Всичко е много близо. Бях на мача с Клуж. Залата беше пълна и атмосферата беше фантастична. Това е всичко, което един професионален спортист може да иска. Отборът на Търгу Жиу изглежда като едно голямо семейство”, заяви българката за официалния сайт на СКМ Търгу Жиу.

“Клубът има амбиция да се развива и да расте. Затова се радвам, че ще бъда част от този проект. Надявам се следващата година да бъде много хубава и успешна за всички нас. Желанието ми е да помогна на Търгу Жиу да постигне целите си”, допълни тя.

Джукева е продукт на школата на Интер (Благоевград), а в България е играла в женския отбор на Бъки (Габрово). От 2006 година тя се състезава в чужбина последователно в клубните шампионати на Исландия, Испания, Норвегия, Полша, Унгария и за последно от 2018 година в Румъния.