Самоковските ориентировачи Христо Николов и Петър Бранков – №1 за купа “Бегун” край Стрелча

Пепи Бранков (вляво) имаше повод да е доволен след състезанията в Предбалкана.

В спринта Ицо пресече финалната линия с трети резултат и заслужи бронзово отличие

Много радост и три медала – два златни и един бронзов, донесе на ориентировачите на “Соколец” поредното издание на купа “Бегун” край Стрелча.

Първенец при 14-годишните момчета в средната дистанция стана многообещаващият талант Христо Николов. Той изпревари достойните си опоненти Ивайло Драгоев и Тервел Драгоев (и двамата от “Диана” – Ямбол) и заслужено се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. В спринта пък Ицо пресече финалната линия с трети резултат и заслужи бронзово отличие. Над всички в Отворения клас бе Петър Бранков, който в трудния маршрут не остави шансове на съперниците си.

При дамите в Ж35 Даниела Жаркова се размина с място на подиума, записвайки четвърто и осмо време. В същата възрастова група при мъжете Христо Манов зае седма и осма позиция.

В състоялото се по същото време държавно първенство в елитния клас при мъжете (над 21 г.) най-добре от самоковци – 6-и в средната дистанция, се нареди Петър Доганов. Брат му Георги остана 19-и, а Боян Софин бе 11-и в спринта. Триото се състезава за столичния клуб “НСА-Сивен”.

Организатори на двете спортни прояви в Предбалкана бяха родната федерация по ориентиране и СКО “Бегун” (Варна), а участие в стартовете взеха над 150 спортисти от цялата страна.