Самоковският художник Танер Мерт се влюби в Благоевград

„Изключително гостоприемно посрещане, много приятни емоции. Радвам се, че имах възможност за изява в този прекрасен град, който аз до сега не познавах“ – така самоковският художник Танер Мерт описа откриването на изложбата „Любов на стативи“ в Благоевград.

Творбите на десет талнтливи български художници са изложени в залите на Регионалния исторически музей. Гастролът им става факт благодарение на местния участник в колективното изложение – Вили Костова, и със съдействието на Община Благоевград.

Само седмица, след като столичната публика имаше възможност да види авторските произведения, до 10-ти октомври „любовните стативи“ гостуват на благоевградчани.

Освен творби на девет майстори на четката /в това число и на актьора Васил Василев – Зуека/, любовта е пресъздадена и от скулптора Атанас Карадечев.

Танер Мерт, Любомир Кацаров, Кристина Ляхтова, Петра Добревска, Анета Манолова, Милена Попова, Меглена Божанова-Петрова и благоевградчанката Вили Костова, са останалите участници, които ни предлвагат своята „Любов на стативи“.

„Цялата група творци се забавлявахме неимоверно много. Доволен съм, защото получих още покани за самостоятелни изложби в други градове“, добави Мерт, който е основател на първия по рода си Фестивал на картината в Самоков.