Сашо Игов от Гольовците разби с вила черепа на краваря Валентин Йорданов от Кюстендил, размина се с пробация

Споразумението пък одобри съдия Николай Николов от Кюстендилския районен съд

 

14-04-01-galina-dimitrova
Прокурор Галина Димитрова

Сашо Игов от известния ромски клан Гольовците в Кюстендил бе осъден на пробация, след като разби главата на Валентин Йорданов с метална вила. Игов предприел крайните мерки, след като краварят пуснал животните си свободно в негова овощна градина. Сашо Игов е осъждан, има основно образование и е регистриран като земеделски производител. Заради предишни осъждания той поиска споразумение и се призна за виновен.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Съдия Николай Николов

Побоят се случил в двора на ферма в кв. „Изток”, местността Решетката, срещу пречиствателната станция. От яростната саморазправа краварят е с контузии на главния мозък и фрактура на черепа с разкъсно-контузна рана на меките черепни обвивки в същата област, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и нараняване, което прониква в черепната кухина. Повдигнатото обвинение от прокурора в РП Галина Димитрова срещу Игов е за престъпление по чл. 129, ал. 2 от  НК, поради което той ще изтърпи наказание “пробация”. Мерките, които му наложи съдът, са задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 12 месеца, с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични среди с пробационен служител за срок от една година. Сашо Игов ще плати и разноските по делото в размер на 140 лева.

В случай че Иговецът не се бе разкаял пред родното правосъдие, можеше да остане в затвора и с максималното наказание до 5 години, давано при причиняване на средна телесна повреда.

Не е изключено потърпевшият кравар да предяви и граждански иск. Споразумението пък одобри съдия Николай Николов от Кюстендилския районен съд.

Последно Гольовците се проявиха преди години, когато девет от техния клан в черешово време претрепаха с дървени държалета пазача на черешов масив Пламен Момчилов в местността Грамаге на село Шишковци. По-късно техен тартор бе съден за лихварство.