“Сборная” спечели „Купата на кмета” в Благоевград, дариха наградата за болни деца

Николай Демиров от отбора на “Пирин SS” грабна  приза “Най-полезен” играч на турнира

Завърши Коледния турнир за “Купата на Кмета” организиран от Община Благоевград, със съдействието на Аматьорска лига SPS. В последния ден бяха изиграни два полуфинални двубоя и дългоочаквания от всички финал. В първия полуфинален двубой се противопоставиха отборите на “Викингите” и “Watford” . Двубоят завърши с резултат 2:1 за “Викингите” и по този начин те се класираха за големия финал.

В другия полуфинален двубой един срещу друг се изправиха шампионите на Благоевград по минифутбол “Сборная” и изненадата на турнира младите момчета от отбора на “Пирин SS”. По-големият опит в решаващите сблъсъци от страна на “Сборная” си оказа влияние и те постигнаха минимална, но ценна победа с 1:0 и така се класираха на финала. В спорът за 3-то място, отбора на “Пирин SS” победи на дузпи 4:3 отбора на “Watford” и така грабнаха бронзовите медали и купата за 3-то място. В двубоя за титлата се изправиха отборите на “Сборная” и “Викингите”. Мачът беше изключително равностоен, но с брилянтно изпълнение на неостаряващия Станислав Бачев от отбора на “Сборная” донесе победата с 1:0 и така осигури купата и златните медали за “Сборная”. За награждаването присъстваха кмета инж. Румен Томов, който награди призьорите с купи, медали и парични средства, шефът на Спортни Имоти, Валери Миков, който награди Николай Демиров от отбора на “Пирин SS” с приза “Най-полезен” играч на турнира. Присъстваха представители от отбора на ФК “Пирин” Благоевград както и представители за награждаването в лицето на защитника на орлетата, Александър Дюлгеров, който връчи приза на Ивайло Попов от отбора на “Watford” за най-добър вратар на турнира и играещия помощник треньор на ФК “Пирин”, Владислав Златинов, който награди със статуетка голмайстора на турнира, Кирил Дамбов, отново от отбора на “Watford” с 9 точни попадения.

Шампион на турнира стана “Сборная” . Те получиха купа, златни медали и парична награда като победители. Капитанът на отбора, Радослав Александров, раздели наградата и постави в двете кутии за дарения на децата, имащи нужда от помощ. На второ място са “Викингите”, които също дариха част от наградния фонд за благотворителната кампания, а трети останаха “Пирин SS” .