Селски кметове проплакаха от ВиК проблеми, гл. инженер на „Кюстендилска вода” Владимир Джоров: Стараем се, но мрежата е остаряла, тръбите са изтънели като вестник

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Кметове- Христина Илиева, наместник в село Преколница, на сн. вдясно
32-06-02-vladimir-gorov
Инж. Владимир Джоров – „Кюстендилска вода“

От проблеми с водоснабдяването се оплакаха селските кметове в Кюстендилско. Те поискаха среща с „Кюстендилска вода“, като на поканата се отзова главният инженер на дружеството инж. Владимир Джоров. Управникът на село Горановци Румен Апостолов е категоричен, че след монтираната помпа с електронно устройство се срещат значителни затруднения. Критична е ситуацията и в село Преколница. Там наместникът Христина Илиева сигнализира, че махала е останала с месеци без вода заради авария, която не може да се засече.

Остарялата водопроводна мрежа е основната причина за авариите в малките населени места, каза инженер Владимир Джоров. „Почти навсякъде има идентични проблеми, в момента най-чести са оплакванията в пограничните села около периферията – Преколница, Гюешево, Долно село. Инвестициите са предвидени, те са планирани във времето, но самата амортизация на водопроводната мрежа се получава по-бързо, винаги се стараем да реагираме”, каза Джоров. „Винаги е хубаво да има такива срещи, да дадем отговори, за отстраняване на лоши практики. Изслушах хората и ще вземем мерки, ще запозная ръководството“, добави главният инженер. По думите му на този етап няма режим на водата, има достатъчно дебит.  Кметовете на селата са недоволни и от разкопаването на уличната мрежа, която след това не се асфалтира отново и остават дупки. „Ние асфалтираме улиците, но не навсякъде може да реагираме. ВиК мрежата по селата е стара, изграждана още с обособяването на населените места. „Тръбите вече са като вестник“, обясни още той.