Скиорът Марсел Хиршер: Банско е много по-добър курорт от някои в Австрия

Марсел Хиршер

Норвежецът Хенрик Кристоферсен спечели гигантския слалом в старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, след като победи с четири стотни водача в генералното класиране Марсел Хиршер. Второто място бе достатъчно за австриеца, за да си осигури малкия кристален глобус в дисциплината.
На писта „Бъндеришка поляна” в българския курорт Хиршер зададе темпото в първия манш, като остави на 22 стотни зад себе си Кристоферсен и на цели 68 стотни Алекси Пинуто от Франция. На трето място се нареди французинът Томас Фанара, който бе с 39 стотни по-бавен от победителя.
„Банско е много по-добър курорт от някои в Австрия, заяви австриецът Марсел Хиршер и допълни: “Много малко хора знаят какви идеални условия за ски има тук. Това е жалко. Един ден ще кажа на 5-месечния си син, че имаме апартамент тук. И че съм получил почетен медал от кмета. Това бе много специално, защото е ставало само в родния ми град и тук. Бих се върнал да карам ски тук след кариерата си. Невероятно място, невероятни хора. Ще питам Марсел какъв наем ще ми иска за апартамента”, заяви пък неговият колега Тома Фанара, който завърши трети. За него сезонът е последен в кариерата. “Не съм виждал никъде да подкрепят еднакво състезателите от всички страни. Дори имах чувството, че викаха толкова, колкото и за Алберт Попов”, допълни 37-годишният французин, след като още веднъж подобри рекорда си за най-възрастен скиор с подиум в гигантския слалом. “България е специално място за мен. Първите ми победи са тук в европейската купа. От четири състезания имам три победи. Което е много добре”, заяви победителят Хенрик Кристоферсен от Норвегия.