СК „Гладиатор” отвя конкуренцията на „Дупница Оупън”

СК „Гладиатор” отново бе над всички.
  •  Местните таекуондисти показаха защо са номер 1 в страната на престижния турнир

СК „Гладиатор” се представи великолепно на международния турнир „Дупница Оупън”. Дупничани отново показаха, че нямат конкуренция в страната, а пред тях глава преклониха и чуждестранни съперници от Русия, Сърбия, Гърция, Северна Македония и Албания. Клубът от Дупница се класира на първо място по медали във възрастовите групи при кадетите, юношите и девойките, както и при мъжете и жените. В генералното класиране от всички възрасти „гладиаторите” отново са първи.

 

Братята Александър (вляво) и Митко Джорджеви оправдаха големите очаквания към тях и спечелиха златни медали.
Христо Михалчев остана доволен от организацията и представянето на дупнишките таекуондисти.

Първото издание на престижния турнир след няколкогодишно прекъсване се превърна в истински празник за състезателите по таекуондо и техните близки от цели 6 държави. Те използваха хубавото време и освен интересните двубои в Спортната зала видяха и красотата на Дупница. Гостите благодариха за перфектната организация и обещаха, че следващата година в града ще акостират още повече чуждестранни таекуондисти и приятели на спорта.

Двубоите в различните възрасти бяха много оспорвани.

„Постарахме се всичко да е на ниво. Има добри отзиви от всички гости, които дойдоха в Дупница от другите държави. Имам уверение, че догодина ще дойдат тук с още повече хора. Доволен съм и от нашето представяне и въобще от организацията на турнира. „Дупница Оупън” беше марка в българското таекуондо. За няколко години го бяхме прекъснали. Радвам се, че успяхме да го възобновим и амбициите ни са отново да стане традиционен турнир и да се провежда ежегодно.

Имаше много емоции в Спортната зала в Дупница през целия ден.

Дойдоха 418 състезатели. Не бяхме догледали, че точно следващата седмица има матури в Гърция и в Сърбия и това е попречило на доста отбори от чужбина да участват. Така бройката щеше да е още по-внушителна. Виждате колко много хора има, родители и близки на състезателите са дошли тук, което е хубаво за града ни. Ще ви издам, че е много вероятно да вземем и Коледния турнир, който отново да бъде в Дупница. Трябва да проведем още разговори в тази насока, но има голяма вероятност това да се случи и да присъстват още повече хора”, каза пред „Вяра” главният треньор на СК „Гладиатор” и организатор на турнира Христо Михалчев.