Слагат камери за видеонаблюдение на детска площадка в Дупница

Счупената люлка

Мястото често става обект на посегателства

Люлка на детската площадка, намираща се до полицията в Дупница, е счупена, алармираха наблюдателни граждани. От съоръжението в градинката, която е в самия център на града и е изключително посещавана, е останала само стойката.

За коментар се обърнахме към пресцентъра на община Дупница. „Знаем за проблема и вече са предприети мерки. От началото на годината там са извършени 4 ремонта, последният от които преди 3 седмици. Кметът Чимев е разпоредил да се проучат възможностите за поставяне на камери на 4 места – там, в триъгълната градинка на ул. „Родопи” и в градинките в жк „Дупница” и до паметника „Желю Демиревски”. В момента се изготвя количествено-стойностна сметка за оборудването. Освен това от строителния отдел ще извършат оглед, за да преценят каква люлка трябва да се осигури”, каза пиарът на общината Христо Апостолов.

В това окаяно състояние е само два месеца след като на същото място имаше вандалски набези. В неделен ден през м. юни градинката, която е сред най-красивите в Дупница и любимо място за отдих, бе осъмнала с oбъpнaтa пeйĸa, дeceтĸи paзxвъpляни ĸeнчeтa из тpeвaтa, фacoвe, люcпи oт cлънчoглeд и дори изocтaвeнo poдoпcĸo oдeялo нa ĸaтepyшĸитe.