След 7 м. зад решетките: Прокурорският син от Перник излиза на свобода

Колаж: pbnovini.com

След почти 7 месеца зад решетките, Васил Михайлов излиза на свобода. Това стана ясно след като 3-членен състав на Софийски градски съд потвърди определението от разпоредителното заседание на колегите си от Софийския районен съд, където срещу биячът от Перник се гледа дело за закана срещу бившата му приятелка Боряна Рангелова.

Решението е окончателно, което значи, че биячът още днес ще се върне в дома си в град Перник, където по друго дело търпи мярка за неотклонение “Домашен арест”.

Новината бе потвърдена и от защитника на Михайлов – адвокат Любомир Таков, който направи следния коментар: “Съдебен акт в тази насока е единственият възможен такъв от един уважаващ себе си съд. Това решение е не само правилно, но и доста закъсняло, след като в досъдебна фаза делата по мерките се гледаха от съдилища, които по една или друга причина поставяха себе си в услуга на държавното обвинение. Действайки  в грубо нарушение на буквата и духа на закона, тези състави превръщаха мярката за неотклонение в предварително наказание”, пише Телеграф.

Така във вторник Васил Михайлов ще дойде без конвой в съдебна зала в Софийски районен съд, където се гледа делото, по което той е подсъдим за побой над свои съграждани.

Прогнозира се това производство срещу прокурорския син да приключи до лятото на тази година./Новини бг